Colette Castillon

God dag, mitt namn är Colette Castillon och jag är fjorton år gammal. Jag lever ett ganska vanligt och tråkigt liv i Frankrike, som jag bara vill bort ifrån.

Min mor dog för två år sedan av smittkoppor och sedan dess har hela mitt liv blivit förskräckligt tråkigt. Min mor och jag stod varandra otroligt nära och hon och jag brukade skämta om min far som alltid var så otrevlig och ordentlig. Men nu har jag inte längre någon att dela mina skämt om far med. Min far är en rik adelsman som just nu är ovanligt sur för att kungen har tagit beslutet att höja skatten även för adelsmännen vilket men far självklart tycker är helt fel! Jag förstår inte hur han kan tänka så? Han tänker bara på sig själv och det verkar inte som han kan se hur fattigt alla lever och hur folk svälter medan vi mår bra och har ett ovanligt fint hus där det lagas för mycket och god mat. Men min hemska far och alla andra hemska adelsmän kommer säkert kunna övertala kungen att ändra sitt beslut. Jag känner mig om en väldigt dålig människa när jag skriver det här eftersom jag borde väl också tänka så som min familj gör, men det gör jag inte.

 Det värsta  är att jag har ingen att prata med längre. Min far säger knappt ett ord till mig per dag, och det enda jag gör på dagarna är att sitta ensam och lära mig prata fint, äta fint och allt möjligt fint! Jag vill ha ett jobb för att ha någonting att göra på dagarna men det får jag inte för min far. Vi är fint folk, jag ska inte behöva jobba! Men något jag tydligen behöver göra just nu är att sätta på mig finklänningen till eftermiddagsfikat som börjar snart.

Adjö // Colette Castillon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s