Aurore Manon

Mitt namn är Aurore Manon,  jag föddes den 7 Februari år 1774 och jag är 15 år gammal. Jag föddes, bor och kommer antagligen att dö på vår gård cirka 1 mil utanför Paris. Vi är jordbrukare och hela mitt liv har jag tagit hand om djuren, familjen, gården, allt och alla som på något mystiskt sätt alltid behöver min hjälp.

Jag har fyra syskon, tre bröder och en syster. Luc är äldst, 19 år är han. Fästmö har han också, men henne är jag inte särskilt förtjust i. Eller det är inget fel på henne, men jag tror knappast att hon kommer bli en bra bondmora… Det är hon lite för fin för.  Sedan har vi Gregoix han är 17 år, gammal, brunhårig och grönögd. Precis som jag. Men han är såklart mycket starkare än mig. Det uppskattas ute på åkrarna. Där vill man inte ha en långsmal sak som jag. Men ärligt talat så trivs jag bäst så. Geten är min bästa vän, han klagar minsann inte. Inte på adeln, inte på kungen inte på bristen på mat. Inte alls.  Sedan har vi tvillingarna Gerard och Jaqueline 7 år gamla. Vi har haft tur, Guds välsignelse, inte ett enda barn har dött inom denna familj. Till sist så har vi mor och far. Revolutionärer ända in i själen.

Min högsta önskan är att få lära mig att skriva. Det bästa jag vet är nämligen att berätta, fantisera och hitta på historier. Tänk att få kalla sig författarinna! Men det kan jag glömma. Kan jag inte skriva eller läsa så kommer det att vara nästintill omöjligt att åstadkomma det. Men jag vill så gärna. Att tjäna lite pengar skulle ju heller inte skada, men nu är det som det är. Och jag är nöjd med min tillvaro, tro inget annat. Men får vi inte lite mer mat snart så vet jag inte vad som kommer att hända. Något drastiskt kommer det i alla fall att vara, vi klarar oss inte länge till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s