Antounine Mouret

Mitt namn är Antounine Mouret jag bor i den lilla byn Pantin utanför huvudstaden Paris. Vi bor i ett enkelt hem med stora åkrar och ett stall. Men hästarna har vi blivit tvungna att sälja för att få in pengarna. Det är hårda tider nu då det är krisår för oss bönder. Vi bor i en fattig by där Greve Don Julien styr från sin borg. Jag min fru och mina tre barn lider, samtliga av oss behöver lägga ner 14 timmars arbetstid om dagen.

Häromdagen hände något förfärligt Greve Don Julien besökte oss på kvällen då Bianca precis hade bäddat in barnen. Vi viste att vi inte hade betalat in skatten så vi antog att det här var ett dåligt tecken. Men vi trodde inte att det skulle vara så här dåligt! Vi hörde bestämda steg ute på trä trallen innan ytterdörren slog upp greven tog av sig hatten varsamt. ”Jag har ett dåligt besked…”

Allting känns så annorlunda nu då vi skilts åt. Jag och Bianca har aldrig varit utan varandra så här länge sen jag friade till henne. Jag saknar henne och mina barn. Och jag hoppas att dem behandlas bra nu då dem har blivit tagna ifrån mig till byn Auberviliers nära intill. I Auberviliers ska Bianca tjäna Julien och jobba som en sömmerska åt hans fru. Barnen däremot bor hos en familj som har det bra där dem ska kunna leva ett bra liv och få gå i kyrkan. Julien lovade också att dem skulle få träffa sin mor någon gång i månaden.

Jag vill att dem ska veta att jag saknar dem. Jag lever nu och jobbar på grevens gård, under hans befäl inte så långt ifrån vår före detta gård. Vi blev förflyttade eftersom att vi inte hade betalat in skatten. Och nu har han tagit ifrån oss allt och jag kan inte beskriva min vrede inför greve Don Julien

Jag har en dröm att vi bönder en dag ska kunna vara fria och slippa alla dessa skatter.

Och att jag en dag ska kunna få träffa min fru och mina tre barn. Och att vi ska kunna få tillbaka vår gård där vi ska leva i frid resten av våra liv. Glöden finns fortfarande där och jag kommer att kämpa för min och min familjs överlevnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s