Sista inlägget

Klassens representanter Carin, Malin, Ida och Fanny fick ta emot ett hedrande 2:dra pris i Webbstjärnans final i maj 2011 Foto Rebecka Gustafsson

Inför prisutdelningen i Webbstjärnan ombads de nominerade att skriva om sitt arbete. Och det inlägget passar väl bra som avslutning på ett alldeles fantastiskt skolarbete. Så här skrev Ida, Carin och Malin i våras:

Vi är klass 8B på Helenelundsskolan. En klass som tillsammans har kämpat för att skapa en så bara hemsida som möjligt. Vi slogs ihop till en klass till år sex, innan dess kände de flesta inte varandra. Men vi har under åren lärt känna varandra och har nu skapat en stark gemenskap och sammanhållning, som troligtvis bidragit till våra oslagbara skills inom webbsideskapandet.

Vi kan börja med det självklara och säga att det var kul. Den mest intetsägande responsen som finns, men vi tror att glädje är en viktig del i varje webbsida. Vi kan bara hoppas att det syns på sidan hur roligt vi haft med den. Men förutom det har det också varit lärorikt och intressant att skriva blogginlägg från en tid när det inte ens fanns glödlampor, än mindre datorer och bloggar. Det var först när man lagt alla dessa tankar åt sidan som man på riktigt kunde börja skriva. Även fast det var jobbigt måste vi alla medge att det har varit en nyttig upplevelse för hela klassen.

Förutom grundkunskapen inom franska revolutionen har vi också fått en inblick i 1700-talets samhälle. Webben har gett oss större möjligheter att läsa texter från andra elever i klassen. Annars är det inte ovanligt att texterna stoppas in i SO mappen och glöms bort. Nu har vi alltså chans att läsa alla texter och få ett nytt och bredare perspektiv av franska revolutionen. Upphovsrätten har också varit mycket i fokus, speciellt när vi fick besök av Kristina Alexanderson. Vi tror att alla kommer att tänka efter innan de tar en bild från google nästa gång.

Efter att noga har kollat igenom våra konkurrenter i båda tävlingsklasserna vi blivit nominerade till har vi kommit fram till följande: Inom klassen bästa bidrag har vi bara två motståndare, båda de mest värdiga konkurrenterna vi kunnat hoppas på (eller inte). Vi har ändå enats om att http://projekttjernobyl.se är vårt största hot i kampen om segern. De har en väldigt stilfull och lättmanövrerad sida som både ser proffsig och ambitiös ut. Att de faktiskt varit där och tagit sina egna bilder gör ju inte saken värre heller. Sanningsenlig vet vi inte riktigt hur vi ska kunna tävla mot detta. Det är ju inte direkt så att vi kan ta vår tidsmaskin för att resa tillbaka till revolutionen och ta några fina semesterbilder. Vi får nöja oss med de få målningar som finns att få tillgång till.

Vi tror ändå att vi har hyfsade chanser att kamma hem något slags pris. Vi har lagt ner mycket tid på detaljer som att rätta skrivfel och ordna med kategorier. Istället för att proppa sidan full av konstiga program som egentligen inte har något med sidan att göra har vi försökt att göra den så fulländad som möjligt. Vi kunde som sagt inte använda särskilt många bilder så vi fick rita dem själva och hoppas att det räckte till. Vi ser såklart att alla de andra nominerade bidragen också har lagt ned mycket tid på sina webbsidor och underskattar inte en enda av dem. Men vi tror att vår webbsida ändå har det som behövs för att komma, om inte hela vägen, åtminstone tillräckligt långt för att vi inte ska lämna prisutdelningen tomhänta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s