Första brevet

1 augusti 1789

Jag var just ute och handlade på torget när en enkel bonde skrek över hela torget att Bastiljen har fallit. Den enkla mannen berättade allt som hade hänt och soldaterna på torget agerade blixtsnabbt, mannen hann inte ens få händerna framför ansiktet. Han blev brutalt misshandlad av vakterna och då hände något jag aldrig sett förut…

En köpman slängde sig över vakterna och skrek åt bonden ”Spring innan de kommer på benen igen”. Då började folket agera, alla på torget gav sig på vakterna och till slut gav vakterna upp. Bonden sa efter det hela att det här var enda chansen för enkla män att besegra staten, tillsammans. Och de orden fick mig att hjälpa alla revolutionsmän genom att ge dem ett tak att sova under om de har ett ärende här i Paris.

1 thought on “Första brevet

  1. Jag är inte riktigt säker på vilken ställning jag ska ta i det här, Pascal. Enligt mor och far är du en av alla dessa skamlösa revolutionärer, men ditt mod väcker beundran hos mig och jag kan inte låta bli att se din handling som smått ädel… Är du inte rädd för att bli avslöjad?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s