Inlägg 3

Kungen ska dö!

Jag har hört rykten om att kungen ska avrättas.  Det var en gammal vän från tiden då jobbade på Bastiljen. Jag blev genast uppjagad och förbannad. Nu har det gått för långt. Var har de för rätt till det här?

Det är en mörk tid i Frankrikes historia just nu. Det avrättas hundratals människor varje månad som om det var en hobby för dem. Folk sitter runt om på gatorna och ber för Ludvig, jag hör gråtande barn överallt där mammorna försöker trösta dem förgäves, men det finns också hjärtlösa människor som tycker att det här är ända utvägen och att Frankrike behöver en ny kung. Jag blir spyfärdig.

Det är den 21 januari och Kungen ska avrättas. Solen håller på att stiga från horisonten. Det är nu bara några timmar tills kungen ska avrättas.

Folk står helt tysta längst gatorna där den rullade bödelskärran med kungen i åker. De ska till giljotinen där kungen ska avrättas.

När kungen hade avrättas och bödeln höll upp hans huvud så fanns det otäcka och skamliga människor som hurrade och skrek ”leve frihet.” Jag var för ledsen för att ens orka titta men jag såg hur folk också gjorde korstecken.

Idag är en sorglig dag i den franska historien enligt mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s