Skräck

Värnplikt. Ett fult ord. Ett smutsigt ord. Ett ondt ord. Ett ord som tog ifrån mig mina bröder.

Krig är ingen vacker syn. Krig är inte bra. Inte för soldaterna åtminstone. Men jag trodde aldrig att krig var något som min familj skulle få uppleva. Aldrig under hela mitt liv har jag tänkt tanken att mina familjemedlemmar skulle tas ifrån mig av män som säger att vi måste skydda republiken. Men jag tror att de bara vill öka sin makt, rikedom och egendomar.Varför skulle de annars skicka ut mängder av oskyldiga män, vissa knappt äldre än pojkar, till deras död? Åh, jag glömde! De är onda.

Mina tårar rann tyst ner längs mina kinder. Det var igår som vi mottog dödsbudet. Gregoix är död. Död. Död. Död. Kommer aldrig hem igen. Död. Dödad av de uslingarna. Och han är inte den enda. De som inte dör i kriget blir avrättade. Det pågår även ett antal inbördesstrider, människor är rädda och när man inte vet vad man ska ta sig till för att rädda sina nära så tar man till våld. Synd bara att de blir avrättade. Men Francois är kvar hos oss här hemma. För han finns inte. Eller de enda som vet om att han finns är jag och min familj. Jag vet inte vad jag gjort om även han tagits ifrån mig. Jag är rädd. 

Skräcken sprider sig.

2 thoughts on “Skräck

  1. När revolutionen tar ifrån oss dem vi älskar, oskyldiga människor, då har det gått för långt. Vi blir kvar i mörkret utan en väg tillbaka. Glöm aldrig att du inte är ensam, kära Aurore.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s