Revolutionen börjar

Jag Jaques Lagrange tycker at den franska revolutionen bara spårar ur. Det är många som dör och många som blir avrättade. Jag tycker att det är förskräckligt att Ludvig XVI blev avrättad

Han var inte värd att avrättas men han påstods ha hjälpt fientliga trupper. Ludvig och hans fru Marie levde ett väldigt lyxigt liv så att staten fick ont om  pengar för att kungen skulle var nöjd. Men vintern 1788-89 var det kaos. Vi i frankrike hade ont om mat och vi började bli otåliga. En dag började rykten om att staten inte hade några pengar kvar, men det trodde jag inte riktigt på. Men senare visade de sig att riksdagen sammkallades. Då började revolutionen.

Senare i juli ser jag Bastiljen stormas och då blir jag arg och besviken.

Jag visste att det bara var dumt att storma Bastiljen för att många trodde det fanns massor av politiska fångar men det var bara några få. En dag hör jag rykten om att kungen är i fängelse. Något år senare avskaffas kungamakten och vi blir en republik. Plötsligt ska Ludvig, före detta kung, avrättas och jag är med på avrättningen. När jag står där så känner jag mig helt förkrossad men han dömdes till döden för att han hade varit en förrädare mot Frankrike.

2 tankar på “Revolutionen börjar

  1. Jag förstår att du inte tyckte att det var rätt att avrätta kungen, och han var inte ens en förrädare. Men var det verkligen bara pga kungens liv i lyx som landet blev fattigt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s