När livet fortsätter

Nu var det ett tag sen. Men mitt liv har äntligen vänt och gått mot ljusare tider. Jag lever nu med min lilla dotter Sofia och Cloud, den snälle mannen som hjälpt mig när revolutionen brutit ut. Men hur blev allt så bra kan ni kanske tänka er? Det ska jag berätta för er nu.

När Cloud kommit till mig och berättat vad som förargat folket så värst, bjöd han hem mig till sig så jag fick tvätta mig och han såg till så jag lugnade ner mig. Jag stannade hos Cloud. En fin vänskap växte fram. Han hjälpte mig sälja huset och jag fick bo hos honom tills jag kunde få något eget. Men om jag ska berätta kortfattat om vår historia så växte vänskapen ytterligare till kärlek. Så jag flyttade in hos Cloud och har nu ett jobb som servitris på en pub. Kanske inte det jobbet jag önskat men det är bättre än inget så jag kan hjälpa till att försörja vår fina familj. Cloud och jag är nu ett lyckligt gift par och han är en underbar far åt Sofia.

Men åren efter revolutionen brutit ut, var mycket jobbiga… Vill helst bara glömma bort allt men jag kan än vakna vissa nätter av mardrömmar om den hemska dagen. Fast det var inte bara en fruktansvärd dag. Utan det var många år av kamp för rättvisa i Frankrike. Jag kunde tyvärr inte vara med i protester, i och med att jag var med barn och var tvungen att ta hand om Sofia när hon var mycket liten. Men jag fick veta allt från Cloud som var med i kampen om rättvisa åt det franska folket. Det tog mycket lång tid innan allt blivit bra, eller, än så länge är det inte fullt så bra som vi skulle vilja ha det men vi klarar det.

Jag brukar stiga upp på morgonen och gå och handla om det behövs. Och så försöker jag undvika faror som kanske kan lura runt hörnet. Jag själv har aldrig råkat ut för något men har hört historier om folk som blivit rånade och slagna. Därför har jag väldigt svårt att lita på folk så jag har ingen speciell kontakt med någon utom familjen, men Cloud har några män som han pratar ihop sig med varje kväll om det hänt något.

Så nu återstår det bara att se hur lång tid det tar innan allt blir riktigt bra, och jag hoppas det är snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s