Första inlägget

 

7 juli 1789

Jag skriver detta på hungrande mage, ty brödet nästan är ett minne blott! I dessa tider kan jag inte ens komma ihåg hur det kändes att vara mätt. Hungern är dock det som stör mig minst, mitt förakt är nämligen helt utom sig när det kommer till politiken i dagens Frankrike. I dessa tider är ilska vårat levebröd, och inte lugnar det sig när rykten sprids kors och tvärs.

Senast häromdagen sade min väninna Juliet Martin med vrede i rösten att ”Bastiljen är en konspiration mot oss hederliga fransmän och fransyskor!” och ”Jag kan svära på bibeln att mängder med soldater väntar på att storma oss, kungen bryr sig inte om sitt fosterland längre. Må han brinna i helvetet med sin skam!” Jag vet inte vad jag skall tro om Juliet’s konspirationsteorier men jag uppskattar synnerligen hennes uppriktighet. Kvinnor som Juliet kan jag inget annat än att uppskatta, trots hennes näst intill paranoida antaganden så är det viktigaste trots allt att hon vågar uttrycka dem!

Nu kan jag dock inte ägna mer tid åt att skriva ned mina missnöjen och tankar, hushållet kallar. Min man Pierre har även kommit hem – förhoppningsvis med något ätbart.

Rose Lacombe

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s