24 Augusti 1793

24 Augusti 1793

Just nu sitter jag i mitt fruktstånd och har precis lyckats komma över på nationalförsamlingens sida. Det var lätt att ta sig över men nackdelarna var att jag behövde jag bränna upp min arbetsuniform och mina personliga saker och det var hårt eftersom det var det yrke jag velat leva mitt liv ut i. Men jag utnyttjade även mitt arbete som fruktförsäljare och arbetar därmed fulltid som det.

Tre av nationalförsamlingens ledare vid namnen Jean Paul Marat, George Jacques Danton och Maximilien Robespierre har tagit makten och har skrivit väldigt stränga lagar som till exempel att alla unga män som är myndiga ska skrivas in i armen. Många bönder blir upprörda på detta för att de vill ha sina sönder ute och arbeta på fälten. Jag skulle inte heller vilja att min son skulle ut i krig om jag hade en. Alla som bryter mot lagarna får möta giljotinen och det är helt förskräckligt. Man borde bara få bli avrättad om man gjorde något hemsk som ett mord.

Men några gillar att de har tagit makten och tycker att det är rättvist att de avrättar de som gör fel. Men jag som många andra är emot dem och dessa förskräckliga lagar och hoppas att deras makt kommer att försvinna.

Just nu avrättas folk varenda dag och jag skulle sätta stop för ledarna om de inte var så mäktiga! Det går även dåligt som fruktförsäljare eftersom så många blir avrättade och det är kaos i Paris. Då är det många som är vid giljotinen och nästan ingen vill komma och köpa frukt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s