19 Juli 1789

Jag tror inte mina öron, det ryktas om revolution. Varför ska vårt fina samhälle brista och påbringa ett fruktansvärt krig? Jag hoppas att vi får stopp på dessa våldsamma folkmassor annars vet gud vad som händer.

Sedan det tredje ståndet vann omröstningen om skatterna den 1 maj detta år så har Paris gått utför. Skatterna höjdes eftersom vi har krigat mycket och tömt kassaskåpen. Kungen behövde då sammankalla generalständerna för första gången på över 150 år! Tillsammans hade adel och präster lite mer representanter än det tredje ståndet men dock så förlorade adel och präster så nu styr det tredje ståndet under namnet nationalförsamlingen. En fästning strax utanför Paris, Bastiljen föll nyss om jag kommer ihåg var det den 14 juli detta år och många bybor runt bastiljen trodde att de hade massor med politiska fångar och att fästningen var fullproppat med soldater. Borgen erövrades men de hittade inga trupper, bara 7 fångar men inga politiker. Men sedan dess har det bara blivit värre.

Så nu har nationalförsamlingen makten och det jublas mycket på Paris gator. Inget vet nog vad som kommer att hända med Frankrike men själv tror jag att det kommer att gå förfärligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s