Marc Violet

Bonjour! Mitt namn är Marc Violet 27 år gammal och året är 1789. Min far söp ihjäl sig själv och min mor tog livet av sig efter tragedin. Därför växte jag upp på ett barnhem utanför Paris som var kallt och grått. På barnhemmet var det de större och starkare som hade makten och för min del var jag ganska svag och kortväxt. Så de vände sig ofta mot mig och använde mig som en slags objekt att slå på. Därför ville jag redan som ung att arbeta för att det skulle bli rättvist i samhället.

Jag sökte jobb som polis den 17 Mars år 1779 och jobbade flitigt från min först arbetsdag. Jag jobbade effektivt och den mäktiga polisministern Joseph Fouchés trodde mer och mer på mig. År 1785 när jag var 23 år så fick jag chansen att bli en hemlig polis. Jag tackade ja till arbetet och har jobbat hemligt i snart 4 år. Nu är jag en av Fouchés favoriter men eftersom jag är hemlig så vet nästan ingen vem jag är.

Jag jobbar som hemlig polis på natten på specialuppdrag med kylan som tränger sig in i min svarta rock. Jag tycker om mitt arbete och jag vet att jag föddes till att göra detta. Jag brukar ofta få uppdrag att arrestera folk som skapar oro och uppror. På dagtid så jobbar jag under täckmantel som en fruktförsäljare med namnet Jaques Deland. Jag har nästan inga vänner under min täckmantel eftersom jag är väldigt sur och butter.

Jag tycker att Frankrike är det perfekta riket just som det är och jag önskar att det kommer att förbli så tills döden kommer och tar mig.

3 thoughts on “Marc Violet

  1. Vad spännande att tillhöra kungens hemliga polis. Men du bör nog tänka om vad det gäller att Frankrike är det perfekta riket. I alla fall om du vill behålla huvudet.

  2. Det låter mycket spännande men även krävande att jobba som hemlig polis och leva ett dubbel liv. Vad anser du själv att ha två identiteter?
    Och vad var det som gjorde att du valde fruktförsäljning som täckmantel?

  3. Jo jag tycker det är ganska kul att ha ”dubbla identiteter” men ibland kan det vara jobbgt eftersom min fritid är inte så stor för att jag bruka sova mellan arbetspassen.

    När jag valde min täckmantel så valde jag ett yrke som ingen skulle misstänka så jag antog att fruktförsäljare är yrket för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s