25 Juni 1788

Affärerna går bra nu när adeln har mycket pengar. Jag hoppas att adeln fortsätter vara rika och forsätter köpa mina kakor och bakelser. Nu har jag fått en konstig beställning av en tjänare. Det beställningen bestod av var blandade kakor och bakelser och jag kommer att få fyra gånger så mycket betalt som vanligt. Problemet är att han som har beställt sitter i fängelse i Bastilljen. Det borde gå bra att komma in med varorna, men jag är orolig att alla vakter inte är mutade.

Nu kom jag precis tillbaka från Bastilljen. Det gick faktiskt bra, jag klarade mig. Jag klarade mig precis, för det kom legosoldater från Schweiz fick jag höra. Kungen har kallat dit dem och de verkar inte mutbara så det kan vara svårt att fortsätta leverera till honom.

Jag ogillade ändå fängelset för de som sitter där och inte har pengar till att muta vakterna och få in mat och möbler har det hemskt. De fångar som inte är adel har smutsiga och trasiga kläder, för lite mat och blir misshandlade av vakterna. Förutom de hemska synerna så vet jag inte om jag klara att gå så nervös som när jag ska muta vakterna. De enda bra sakerna är att det är bra betalt och lättnaden när det är över. Det känns som att jag skulle kunna flyga upp till molnen för att jag är så lättad efteråt.

Jag undrar varför kungen kallade dit dem, för i hela Bastilljen (som är en gammal borg) finns det bara sju fångar. De flesta fångarna verkar vara svaga och bara tre av dem skulle kunna göra något som skulle behöva vakter. Men något kommer att hända snart, det vet jag för jag passerade stora högar med vapen som skulle räcka till flera hundra man när jag levererade bakelserna, kakorna och tårtorna.

Jag håller på att samla ihop pengar till att bygga ett till konditori och ha fler tjänare. Jag vill bygga mer så att jag kan uppnå mitt mål att leva som en adlig med min fru.

2 thoughts on “25 Juni 1788

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s