Rymma

Hej allihopa.

Nu är jag riktigt nervös, för imorgon ska jag till staden med Jean. Det är något mer som jag måste berätta också, som gör att jag bara blir mer nervös. Det är nämligen så att igår hittade jag ett brev som var från Jean. Han skrev att han ville rymma med mig. Och att tillsammans skulle vi på något sätt förändra världen. Vi båda skulle byta identitet och han skulle börja jobba som soldat för Napoleon. Napoleon är tydligen en bra man som kommer bli riktigt stor en dag tror han. Han skrev också att jag ska packa alla mina saker men så lite så möjligt och att vi skulle träffas vid den stora ängen som planerat.

Dum som jag är har jag gått med på det här så imorgon ska jag och Jean träffas vid den stora ängen och rymma från våra familjer. Så om jag inte skriver något mer så betyder nog det att jag antingen har dött eller så har vi kommit till ett ställe där det inte finns någon möjlighet till att skriva. Jag vet att det låter hemskt men djupt inne vill jag verkligen åka även om det leder till döden. Jag går härifrån tidigt på morgonen och jag är ganska säker på att ingen kommer märka att jag är borta förens på kvällen då det är dags att äta. Det är ju ganska bra för mig i och för sig så att vi har hunnit en bit innan de börjar leta efter mig, om de ens kommer göra det.

Jag är även lite orolig för den där giljotinen som Jean berättade för mig om. Tänk om de kommer hugga av våra huvuden bara sådär utan riktig anledning? Fast om man ska se det från den ljusa sidan (som man alltid ska göra) så är giljotinen bättre än den hemska halshuggaren som fanns förut, då de var tvungna att hugga flera gånger innan huvudet gick av. Men usch vilka konstiga tankar jag har, jag får inte tänka såhär!

Men nu kan jag tyvärr inte skriva mer för jag måste verkligen packa klart nu. Önska mig lycka till!

Adjö // Colette Castillon

1 thought on “Rymma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s