Min make Tristan

18 maj 1789, Coubevoie

Tristan De Voix. Min man att älska för all evinnerlighet. Han var definitivt inte som jag väntat mig. Missförstå mig inte nu, han är snygg, ett riktigt kap som min mor skulle säga (vilket hon faktiskt gjorde). Men jag hade åtminstone trott att han skulle prata med mig. Han har mörkblont hår och en välbyggd kropp med starka armar, starkare än vad man brukar se hos dem med en familj som hans. Utifrån skulle vi vara ett perfekt par, två vackra ungdomar med livet framför sig, som skapade för varandra skulle min mor säga (vilket hon faktiskt gjorde). Och utsidan verkat vara allt som räknas för män numera, så för allt i världen kan jag inte förstå varför han inte gillar mig. Han såg inte arg eller otrevlig ut. Hans uppförande var det heller inget fel på, det var i det närmaste oklanderligt, men ändå var det något i hans blick som sade mig att vår relation skulle bli allt annat än enkel.

 Vi öppnade besöket med the på terrassen mot sjön, då Tristans föräldrar outtröttligt komplimenterade både huset och mig för vår skönhet. De sade att de var så stolta över att deras förstfödde son skulle få en sådan skönhet till fru. Under slutet av deras besök var mor så full av allt deras beröm att jag trodde hon skulle spricka (det gjorde hon inte). Tristan själv förblev tyst och svarade endast på tilltal. Vilken tråkig typ när jag tänker efter, han vet inte vad han missar. Jag hade trott att han åtminstone skulle vilja veta lite grand om den flicka som snart ska bli hans fru. Men jag tänker inte låta mig störas av honom, om han inte vill prata med mig så är det hans förlust. Inte ens när vi gick på en avskild promenad pratade han om något annat än hans fars nya skatter på bönderna. De bor tydligen ganska långt härifrån, ännu längre från Paris. Jag som trodde det var omöjligt att bo mer avlägset än vi. Underbart, jag kommer få bo i ödemarken med ett känslolös knöl för resten av mitt liv.

2 thoughts on “Min make Tristan

  1. Varför måste dina föräldrar gifta bort dig med en sådan trist typ. Kan de inte hitta någon som bor närmare. De vill väl inte ha ett barn till som rymmer?

  2. Nej, de förstår mig inte ett dugg i den här frågan. Vi har alltid kommit så bra överäns med varandra men nu, jag vet inte vad jag ska ta mig till! De får allt tänka om annars vet jag inte vad jag gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s