Firandet

Godkväll kära läsare,

Som jag sa förut har min far och adelsmännen lyckats övertala kungen att ändra sitt beslut om skatten. Han får som han vill, som vanligt. Så snart ska det firas med de ”bästa” alltså de rikaste adelsmännen. Jag ser faktiskt fram emot det för att en mycket ung och stilig adelsman ska också komma. Han är inte som de andra gamla gubbarna. Han pratar faktiskt med mig och i hemlighet har han sagt till mig att han inte tycker som de andra. Han börjar mer och mer tro på Voltaires ord och vill förändra Frankrike, och jag vill förändra den med honom.

Alla har blivit väldigt konstiga på senaste tiden också. De vill inte säga någonting till mig och så fort jag frågar vad som händer så blir de jättesura! Till och med betjänterna blir sura. Far pratar ännu mindre med mig än vad han gjorde förut, vilket jag inte ens trodde var möjligt. Det är som om de håller en hemlighet för mig. Jag har försökt ta reda på vad som händer genom att tjuvlyssna på vad betjänterna säger till varandra. Jag vet att det är fult gjort men jag har fått reda på lite mer.

Tydligen så har några desperata folk rivit ner Bastiljen. Jag var där en gång med far och mor för flera år sedan. Men mer har jag inte hört för då började betjänterna gå mot mitt rum, så jag fick skynda mig tillbaka. Jag har ingen aning om varför de har rivit ner Bastiljen. Det är väl som betjänterna sa att de är väldigt desperata och vill ha mat.

Nu ska jag gå för att ta reda på mer om vad som försiggår.

Adjö // Colette Castillon

1 thought on “Firandet

  1. Vad bra att du snokar rätt på vad som händer. Har du ingen gammal barnjungfru som du kan skvallra med. Vad tycker du om Voltaires idéer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s