Den viktigatse dagen Del ett

3 juli 1789, Courbevoie

Kära läsare

Texten du kommer att få läsa innehåller en beskrivande text om den viktigaste dagen i Marie Thérèse de Coubertins liv. Känsliga läsare varnas då jag fruktar att detta kan bli för mycket för deras ömtåliga hjärtan. Denna text skrivs för närvarande i hennes rum som hon lyckat fly till för ändamålet att ge en exklusiv synvinkel på upplevelsen av sin bröllopsdag.

Dagen började med att en mycket rörd och stressad mor väckte mig från min sömn då solen fortfarande var under horisonten. Trots goda förberedelser kunde jag se att hon var lång ifrån sansad. Jag log och sade, kanske mer för att lugna mig än henne, att allt nog skulle ordna sig. När vi gick ner till frukosten såg jag att alla redan var vakna och satta till arbete, till och med mina bröder hjälpte till, de plockade fram fin tallrikarna och silverbesticken.

När jag ätit färdigt av frukosten ledde mor mig till hennes och fars rum för att göra mig fin. Jag blev förvånad över hur begåvad hon var, jag såg verkligen vacker ut. När mor hade piffat till sig och jag hade lirkat på mig klänningen –och korsetten!- var vi färdiga att ge oss av till kyrkan. Hela familjen såg så stiliga ut, vi skulle kunnat misstas för kungar och drottningar där vi åkte längs vägen med häst och vagn.

Väl i kyrkan började tankarna snurra runt i huvudet på mig. Hemma hade allt känts så overkligt, men här i kyrkan kände man genast allvaret. Omedvetet började jag tänka på Tristan. Det var nästan två månader sedan vi först träffats och även fast hans familj flyttat hem till oss och under den sista veckan innan bröllopet hade jag inte gjort några nämnbara framsteg att fånga hans intresse. Det enda skulle vara häromdagen då jag dragit ett skämt för honom i ett desperat försök att lätta up stämningen mellan oss, sådär innan bröllopet. Mor blev förfärad och förbannade min fräckhet, men det var den första gången jag sett honom le så jag antar att jag gjorde något rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s