God morgon!

Jag har knappt kunnat sova någonting inatt. Jag är så glad för att någon äntligen pratar med mig och så orolig för hur det kommer gå för Frankrike.

Igår kväll kom som sagt den där unge mannen till vår festmiddag och vi pratade nästan hela kvällen! Han berättade massor för mig som jag inte hade någon aning om att det hade hänt! Det är revolution i Frankrike. Jag har inte varit i staden på 2 år tror jag och då åkte jag bara häst och vagn och fick inte stanna någonstans. Nu borde ni verkligen förstå att verkligen ingen pratar med mig här eller berättar någonting för mig.

Men Jean som han heter har förklarat så mycket för mig. Han är 3 år äldre än mig och har varit med om så mycket. Senare på kvällen smet jag och Jean ut på en promenad. Han berättade mer personliga saker för mig, som att han egentligen tycker att revolutionen är bra för Frankrike och att han tycker att det vore ganska bra för Frankrike om de rika adelsmännen betalade lite skatt så att landet skulle få in lite pengar. Frankrike har legat i många krig och det har kostat oss mycket så nu finns det inga pengar kvar! Både han och jag erkänner att vi inte borde känna så här för revolutionen men vi kan samtidigt inte förstå oss på min far och alla andra adelsmän.

 När klockan var mycket och jag och Jean gick tillbaka till huset bad han mig att vi skulle träffas igen nästa vecka i staden så att jag skulle få se hur det ser ut där ute och hur folk har det. Dessutom se giljotinen som skrämmer hela franska folket och dödar tusentals folk. Många fler än innan. Jag tvekade först för att det är otroligt svårt att ta sig ut från det här huset, men sen kom jag på att det är ju ingen som märker om jag är borta eller inte så jag bestämde mig för att gå med på det. Så nästa vecka ska jag till staden för första gången på 2 år!

Ha det bra allesammans //Colette Castillon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s