Ut eller in?

Det är sådana här dagar som vårt lilla trähus känns allt för litet. Det är knappt med mat till att börja med, men när skatten betalts finns det knappt något kvar. När hungern slår till och vädret är dåligt och så finns det få saker som håller modet uppe. Men nu så ryktas det. Det viskas om förändring. Det ryktas om en revolution.

Det passerar mycket folk på vägen utanför vårt hus och imorse när jag var ute och hämtade vatten så såg jag en mycket underlig sak; adel. På väg ut ur Paris. Deras annars så förnäma ansikten var nu fyllda av rädsla, sorg och förvirring. Det var nästan så att man tyckte synd om dem. Nästan. Och jag har en känsla av att de inte är de första som kommer att passera här. Så kanske är det sant vad de säger, kanske blir det faktiskt en revolution. Och i så fall är det väl säkrast för de fina familjerna att ta sig ut ur staden. Vem vet kanske blir vi till och med av med våra kära skatteindrivare uppe i storhuset.

Jag har också fått kännedom om att flera personer i olika granngårdar har gått på möten. Hemma hos någon, olika personer varje gång tror jag. Där träffas byråkrater, handelsmän, hantverkare och oftast någon bonde. Det är inget som vi riktigt talar om. Men det finns där, i våra tankar, ständigt tryckande. Som om vi ska göra något, men ingen riktigt vågar ta första steget. Men det finns ju alltid någon modig själ som inte bara pratar och faktiskt gör något. Det måste det finnas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s