Anpassningsproblem

“Francois anpassar sig inte bra. Familjen blev minst sagt förvånad när jag dök upp den där eftermiddagen med honom efter mig.” sa jag till den enda som tycks lyssna på mig; geten. Det är alltid så fridfullt i den lilla ladugården och geten tycks endast titta upp då och då från sitt hö för att säga mig att jag inte ger henne någon matro.
“Och ja, vi skrek på varandra ganska länge. Och ja, jag frågade mig själv ett antal gånger vad jag höll på mig. Men ingen av oss, revolution i all ära, hade hjärta nog att slänga ut honom.”

“Men det löste sig ganska bra, det skadar ju aldrig med ett par extra händer här på gården. Han får stanna så länge som han hjälper till och inte är ivägen. Men sen den dåliga biten. Jag har ansvar över honom och allt han gör. Därav problemet med att han inte anpassar sig.”
“Han försöker verkligen men att gå från fin, och bortskämd, adelsman till bonde är tydligen väldigt svårt.” fnös jag.

“Och sen så måste vi hålla det hemligt att han bor hos oss. Folk är inte nådiga och det är inte ovanligt att adelsmän skräms på flykt, eller dödas.”
“Men när jag för någon dag sedan föreslog att vi skulle skicka iväg honom eftersom det är en sådan stor risk att gömma honom här så stod det klart att jag är den enda i familjen som inte fallit för hans charm.”
“Gregoix sa att jag borde vara lite trevligare mot Francois eftersom han ‘har varit otroligt hjälpsam’ , Mor och Far sa att så länge han inte blir upptäckt kan det inte skada att ha honom här och Jaqueline tittade bara storögt på mig med sina tindrande hundvalpsögon. Ja, du förstår när hon tiitar på en så där så kan man inte motstå henne. Så jag får tydligen stå ut med honom ett tag till.”
“Det måste vara skönt att vara ett djur. Allt du synes bryr dig om är mat.”

1 thought on “Anpassningsproblem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s